Българи в Белгия посетихa отново централата на Европейската народна партия в

...
Българи в Белгия посетихa отново централата на Европейската народна партия в
Коментари Харесай

Българи в Белгия питат ЕНП подкрепя ли Борисов |

Българи в Белгия посетихa още веднъж централата на Европейската национална партия в Брюксел, с цел да ревизират какво се случва с отговора на писмото, което са подали на. Тогава те изпратиха въпроси до Доналд Туск, ръководител на ЕНП, както и до Манфред Вебер, началник на групата на партията в Европейския парламент.

В писмото си питат поддържа ли ЕНП българското държавно управление и премиера Борисов и в частност битката с корупцията. Те желаеха коментар по отношение на митингите в страната. Зададени са въпроси за позицията на ЕНП по изтеклите записи на Борисов и препоръчаните от ГЕРБ конституционни промени, свързани с увеличаващата се недостижимост на основния прокурор. Тъй като отговор към момента не е получен, в идващите дни ще бъде изпратено ново.

Въпроси са заложени и за изказването на Вебер в Европейския парламент от 10 юли, в което се декларира, че " групата на ЕНП изцяло поддържа българското държавно управление на Бойко Борисов в напъните му да отбрани стопанската система от негативните последици от рецесията с COVID-19, в битката против корупцията и в напредъка в процеса на присъединение към еврозоната. Каквито и да са политически дейности, които подкопават независимостта на правосъдната система и пречат на битката с корупцията, ще подложат на заплаха триумфа на България в Европа и ще върнат обратно съответния прогрес и поддръжката за България, които следим през последните години ".

Българите в Белгия питат:

• Потвърждава ли Манфред Вебер с днешна дата поддръжката на Групата на ЕНП в Европейския парламент към българското държавно управление по отношение на битката му против корупцията и на какви съответни образци се основава тази поддръжка?

• Предвид нежеланите места в разнообразни ранглисти (последно място в Европейски Съюз по показател на корупцията, най-бедна страна в Европейски Съюз, 111-то място в световен аспект и последно в Европейски Съюз по независимост на словото), какъв съответно триумф и прогрес на България е визиран в изказването, имайки поради, че партия ГЕРБ ръководи през последните близо 10 години, а министър председател и в трите последни държавни управления е нейният водач Бойко Борисов?

• Потвърждава ли ЕНП еднопосочно, че правосъдната система в България е самостоятелна?

• Кои са съответните визирани политически дейности, които подкопават независимостта на правосъдната система и пречат на битката с корупцията?

" Относно препоръчаните от ГЕРБ промени в Конституцията на Република България и в частност текстовете за ролята и статута на основния прокурор, които пораждат подозрения, че неговата недостижимост става все по-затвърдена ", питат още:

• Как ЕНП ще разяснява тези промени в подтекста на върховенството на закона и самостоятелната правосъдна система, като негов поръчител?

По отношение на идните диспути в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) към Европейския парламент, както и в пленарна зала на Европейския парламент за институционалната рецесия и дейната активност в тази тенденция на евродепутатите Елена Йончева (БСП/ПАСД) и Радан Кънев (ДСБ/ЕНП), протестиращите българи в Белгия питат:

• Как ЕНП ще разяснява информацията, публикувана в българските медии и от евродепутата Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП), че дебатите не са получили задоволително поддръжка точно от групата на ЕНП?

• За ЕНП задоволително ли е в дейностите си членовете на Европейския парламент да се управляват от тесни политически ползи, даже когато една от главните полезности, върху която е построен Европейски Съюз, наподобява е нарушена?

Относно изтеклите записи на Бойко Борисов, чиято достоверност беше доказана от самостоятелни лаборатории и в които излиза наяве, че прокуратурата се употребява за справяне с персонални, бизнес и политически съперници, въпросите са:

• Приемливо ли е за ЕНП сходно държание от страна на европейски политик?

• По какъв метод такова държание способства за самостоятелната правосъдна система и битката с корупцията, визирани в изказването на Манфред Вебер от 10 юли тази година?
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР